Cumartesi, Mayıs 28, 2005

bugün hıncal uluç gibi yazmak istiyorum;
haftasonu kıbrıstaydık. değerli dostum kerim'in ısrarlarına dayanamayıp ilk uçakla soluğu cennet adada aldık. kıbrıs şimdiye kadar 2. monte carlo olmamışsa bu tembel kıbrıs halkının suçudur.neyse sıkıldım madde madde yazayım

* magosa tam bir öğrenci şehri. üniversite olmasa bi bok olmazmış. petek pastanesine gidilip milk shake içilmeli. kaleiçi görülmesi gereken bi mekan. adını hatırlayamadığım bi yerde şeftali kebabı yenebilir bitişiğinde de gay pavyon var (evet bar değil pavyon). kıbrıs'ın meşhur cin-hayalet hikayeleri kaleiçi'nde geçiyor. o yüzden gece gitmemekte fayda var. yemekleri fena değil. porsiyonlar çok büyük. insanın obez olması işten bile değil.


*lefkoşa sıradan bi başkentmiş. başkent dediysek erdemliden birazcık büyük. üstelik taksi bulmak mümkün değil. adını bilmediğim bi semte gidip restore edilen evleri görmek lazım. devamında rum kesimini gören parka gidip rum tarafıyla türk tarafını karşılaştırınca türk tarafının hali içler acısı görünüyor. dramatik bir sahne. yemekler fena değil. porsiyonlar çok büyük. tavuğun içine saçma sapan bişey doldurup tavuk dolma diye satıyolar uzak durulmalı.

*girne tam bir turizm cenneti.kıbrısta olduğunuzu unutacağınız tek şehir sanırım. gürültülü hareketli. limanın en güzel yerine simit dünyası açmışlar. pasaport restoranda içli köfte yenilmeli. limandaki barlarda ingiliz biraları bulunuyor. kumarhanelerden arta kalan yerleri bahis merkezleri kaplamış. yol ortasında tombala oynatmalarından korktum.

genel olarak ele alırsak,
*kıbrıs halkı anlaşılmaz biçimde çok zengin. paranın kaynağını sorguluyor insan.
*bütün taksiler son model mercedes , otobüsler 74 model.
*kıbrıslılar türk'ten çok ingiliz gibi yaşıyor. kıbrıs esnafından sağlam bir fırça yiyip ayar almanız kuvvetle muhtemel.
*kumarhaneleri gezmek lazım. ama para kazanmak pek olası görünmüyor. havalandırma sistemlerinden şüpheleniyorum. insan bir süre sonra içeride aptallaşıyor. ama herşeyin sınırsız olması bu mekanları gözümde çok cazip yaptı.
*magosadaki cindy masaj salonundan uzak durun tam bir para tuzağı.
*rusların üstün ırk olduğuna inanıyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home